طريقة عمل البرجر
أهلا بيكم متابعى وصفة سهلة وسريعة ، هنعمل مع بعض البرجر فى البيت بأبسط المكونات وأسهل الطرق علشان يكون جاهز لعائلتك بأحلى طعم من أيدك .
المكونات
- نص كيلو لحمة مفرومة .
- التوابل (ملح ، فلفل ، جنزبيل ، ارفة ، كمون ) .
- بصلة مبشورة .
- نص كوب فول صويا مغسول كويس ومنقوع .
الطريقة
نضع اللحم و فول الصويا والبصل والتوابل وتقلب جيداً ثم نضربهم فى الكبة ليصبح الخليط متجانس و ناعم جدا .
ثم نبدأ بالتشكيل على حسب الحجم المناسب ليكى و تغلف كل قطعة بالبلاستيك لعدم الإتصاق و لتكون سهلة الاستخدام .
وقبل الاستخدام توضع فى الفريزر من نص ساعة ل ساعة لضمان التماسك وعدم الفك أثناء الطهى .
تطهوى على جريل بالقليل من الزيت أو طاسة غير قابلة للاتصاق .
يمكن تخزينها بالفريز لحين الحاجة إليها * تخرج من الفريزر قبلها ب نصف ساعة و تترك لتأخذ حرارة الغرفة ثم تطهى .
إرسال تعليق